Olemme kuukauden sisällä matkailleet näyttelyiden merkeissä niin Tarttossa Virossa, kuin Tukholmassa Ruotsissakin. Kauden päätti Helsingin messukeskus.

Tartossa Lotta oli pn 2 vaca. Ulkomaan Cacib oli taas niin hemmetin lähellä, mutta silti niin kaukana... Tuomarina oli kasvattajatuomari Arne Foss Norjasta. Raisu-rukka ei päässyt kehään, koska sai hillittömän köhä-/korisemiskohtauksen juuri ennen näyttelypaikalle lähtemistä. Kuvia ei valitettavasti ole, koska se kamerani on rikki ja olin niin mottipää etten tajunnut, että mullahan on yli kolmen miljoonan pikselin kamera myös kännykässä... Olimme Jannen kanssa hurjia ja uskaltauduimme illalliselle Gruusialaiseen ravintolaan. Suosittelemme, jos liikutte siellä suunnalla! Muutenkin tuliaisemme poikkesivat ehkä jonkin verran perinteisistä Tallinnan tuliaisista.. Meille nimittäin tarttui haaviin Kitara ja Hamsterin häkki...

Tukholmassa Lotta oli avoimen luokan kolmas CK:lla. Kennel Jilloc'sin ruskea rintama oli jälleen kerran aukoton, joten parempaan sijoitukseen ei tälläkään kertaa ollut mitään mahiksia. Florencen ruskeat nartut ovat kuvan kauniita ja tyypiltään niin yhtenäisiä, että tuntuvat lähes kopiokoneesta putkahtaneilta. Kennel Jilloc's voitti muuten Ruotsin kaikkien rotujen vuoden kasvattajakilpailun. Onnea heille! On hienoa, kun rakas ja kaunis pilkkurotumme pärjää voitokkaasti kovassa seurassa. Tuomarina niin rotukehässä, kuin  kavattajaryhmillä isossa kehässä toimi kasvattajatuomari Åke Cronander Ruotsista. Iloksemme samassa hotellissa kanssamme asustivat Niina ja Mette koirineen, joten saimme hyvän kansallistunnelman aikaan Suomen itsenäisyyspäivänä Ruotsin maalla. Vietimme hauskan illan kannustamalla Dalmatiankoiria ison kehän reunalla, seuraamalla Niinan muotinäytöstä iltapukurintamalla ja syömällä Kiinalaisen illallisen. Pääsimme vähän myös Linnanjuhlien tunnelmaan seuraamalla kättelyjä Janne läppäristä. ( on se myös niin mukavaa kököttää satamassa kolme  tuntia laivaa odottamassa, kun mies on varustautunut kannettavalla digiboksilla, läppärillä ja jollain ihme härvelillä, jolla läppäriä voi myös ladata. Fasiliteetit siis todellakin kunnossa)

Lotasta tulee kuva myöhemmin, kunhan Mette purkaa kameransa :)

Raisuliini vastasi Tukholman reisussa parhaasta sijoituksesta voittaessaan avoimen luokan ja kiivettyään  parasnarttu kolmoseksi. Vara-cacibia pukkasi Raisullekin, joten tulemme viimeistään ensi kesänä molempien "tyttöjen" äitiyslomien jälkeen tekemään taas hyökkäyksiä naapurivaltioihin valkoiset Cacibit silmissä kiiluen..

2150530.jpg

Viime viikonloppuna tämän vuoden näyttelykausi päättyi omaan Messariimme. Suurempaa menestystä ei meidän koirille tullut, mutta molemmat haukut saivat erin, joten ihan hyvillä mielein voi todeta, että kuluva kausi oli molemmille suotuisa! Lotalle kaksi cacibia Suomesta entisten kahden lisäksi ja kaksi vara-cacibia ulkomailta ;) sekä Raisulle kaksi serttiä Suomesta ja yksi Cacib ja serti Virosta :). Raisun viimeisen valioitumis-sertin metsästys jatkunee ensi vuonna. Näyttelytahti riippuu juoksun alkamisesta, koska Raisuliinikin pääsee nauttimaan äitiyden iloista jo seuraavan kiiman myötä. ( toivottavasti sulhokin löytyy ajoissa..)