Päätimme Roopen kanssa kauppareissulla tehdä ex tempore matkan raveihin. Tarkoituksena oli  vain hakea talliportilta Raisun rekkari-paperit, mutta hevoskärpänen oli puraissut Roopea Iittalassa ja määrätietoinen nuorimies ilmoitti, että nyt mennään katsomaan kilpahevosia.

Hevosten sijaan Roopen huomio kiinnittyi kahteen tutunnäköiseen vipeltäjään, jotka pörhälsivät tallinmäellä neitä vastaan.

1776496.jpg

Fibla Ja Herkku ravikoirina.

Roopen mielestä oli aivan vastustamattoman lystiä nuolettaa likaista naamaansa näillä pikkukoirilla. ( äiti kyllä oli sitä mieltä, että nenäliina ja suihku pesu- ja puhdistusmenetelmänä olisi ollut jotenkin.. siis niinku vähemmän.. yök... no vastustuskykyä ..)

1776541.jpg

Ensin putsataan nenä. Fiblan mielestä tehokkainta on työntää kieli sieraimeen. Se kuulemmaa kutittaa...

1776523.jpg...

Sitten korvat....

 

1776512.jpg

Hampaatkin olisi Roopen mielestä voinut ihan hyvin pesettää koirilla, mutta siinä vaiheessa äidin hygieniakasvatus saavutti lakipisteensä ja leikki loppui lyhyeen..

1776517.jpg

 " Roope siis todellakin...Ihme tiukkapipo toi sun mutsis... huomaa kyllä, että on joku pilkullisten ystävä... Kyllä meillä vaan Itävallassa sai hampaat nuolla... äitisi ei taida tietää, kuka minä olen..

 Siis minähän olen Von den zwei Eichen Virginia"

 

1776534.jpg

No olihan siellä tietysti ne ravikilpailutkin!

1776506.jpg

Ja oikeita kilpahevosia.  " Äiti.. Miks noi ajaa noita hevosia kottikärryillä...."